Der er fotoauktion i Bredgade på onsdag! Men har du egentlig nogensinde prøvet at være med til en rigtig, ægte live auktion med auktionarius og hele molevitten, eller har du kun snuset til auktionsdisciplinen på diverse auktionssites på nettet?

Hvis du hører til dem, der hjemmevant går på ægte hammerslagsauktioner, Så kender du sikkert den fortættede stemning i auktionssalen, når bud flyver gennem rummet, kækt styret af en årvågen auktionarius, der til sidst banker hammeren hårdt i bordet, når alle bud har haft deres chance.

Du kender helt sikkert også til skuffelsens blanke tomhed eller den særlige varme, man oplever, når man enten lige har tabt eller erhvervet et nyt klenodie til sin væg eller samling.

Til dig er der blot at sige, du kan godt begynde at glæde dig! Onsdagens auktion indeholder mange klenodier – ikke bare inden for fotografi, men også inden for moderne kunst og design møbler. Og det lover godt for en god stemning i salen!

Se alle fotografierne på onsdagens auktion i Bredgade her!

Ja, liv eller død! Sådan føles det simpelthen! I hvert fald lige dér når man er allermest grebet af auktionsrusen

Er du en af dem, som aldrig har prøvet af være til en rigtig auktion før, kan jeg kun anbefale dig at prøve det. Ud over den indlysende fordel, at man på auktion ofte kan gøre nogle virkelig skarpe køb af kunst, design og antikviteter (både prismæssigt, men også unika ting, som alle andre ikke ejer!), så er det en oplevelse at deltage i en ægte auktion.

Læs mere om at være first mover på kunstmarkedet her

Du har måske leget lidt med at byde på diverse netauktioner, måske vores egen bruun-rasmussen.dk. Og du har måske endda oplevet den blanding af følelser, man kan blive overvældet af, når man neglebidende sidder i spænding og tror, at man er eneste byder tilbage! Men pludselig opdager, at der er andre irriterende typer på “linjen”.

Typer, som tydeligvis også synes, at lige præcis dén designstol eller det fotografi er afgørende for deres liv! Ja, liv eller død! Sådan føles det simpelthen! I hvert fald lige dér når man er allermest grebet af auktionsrusen!

Som forskellen mellem studioindspilningen og en live-koncert

Men det er jo bag en skærm, hjemme i din sofa. Bare dig og allemulige typer, der køligt blinker til dig med et kundenummer på en hjemmeside! På live-auktion får du “The Full Experience”. Her oplever du samme intense jagt på klenodiet, men du får også forestillingen med – bortset fra at der ikke er noget indstuderet manuskript. Du får kampens hede. De afmålte ansigtstræk. Og de glædesstrålende blikke, når det virkelig lykkes! Du mærker ikke bare din egen spændning, den deler du med andre – nogle gange, når bølgerne virkelig bruser, løftes hele salen!

Læs mere om Astrid Kruse Jensens natlige drømmetoner

I virkeligheden er forskellen på netauktion og live-auktion lidt som forskellen mellem at lytte til en studioindspilning og at gå til koncert. Begge dele er berigende. Og man kan komme langt med bare at gå på netauktion. Men den fulde auktionsoplevelse er noget helt særligt – ligesom en koncertoplevelse.

7 Gode tips til at gå på live-auktion hos Bruun Rasmussen:

  • Tjek hjemmesiden og kig i kataloget. Her finder du alle oplysninger om de ting, der er på auktion. Her finder du også alle oplysninger om, hvad det koster at købe på auktion osv. Det er meget godt at sætte sig ind i inden, du byder.

 

  • Gå på eftersyn, så du kan se det, du er interesseret i rigtigt. Det er er en oplevelse i sig selv at besøge eftersynet i Bredgade, når der er pyntet op og alt fra designklenodier til guldaldermalerier pryder sale, trapper og finurlige hjørner i den gamle bygning midt på Bredgade. Og det er gratis og åbent for alle!

 

  • Kan du ikke komme til eftersynet, må du altid skrive eller ringe til en af Bruun Rasmussens specialister for at få opklaret eventuelle sprøgsmål.

 

  • Kom i god tid til auktionen og få et bydeskilt, hvis du vil byde. Du må også gerne opleve auktionen uden at byde. Du får ikke anvist en plads, så sæt dig, hvor du har lyst. Hvis du skal byde, er det vigtigt, at du kan se og blive set af auktionarius.

 

  • Når du har budt, er du velkommen til at blive under hele seancen, men du må også gerne rejse dig og hente dit nye køb, hvis du har været så heldig!

 

  • Hvis du ikke kan deltage i salen, er der mulighed for at deltage på andre måder. Du kan byde med via telefon, live-bid eller lægge et kommissionsbud, så byder huset på dine vegne.

 

  • Husk at modsat netauktion, så er hammerslaget bindende på en live-auktion. Du kan ikke fortryde.

 

Posted by:Christine Almlund